*아일랜드 마구간 주택-[ DUA ] Cratlach Mews House

반응형

아일랜드의 오래된 마구간 하우스를 리노베이션 하기로 하면서 내부를 완전히 재설계하기로 했다. 그 이유는 외부 비율을 수정할 수 없었기 때문이다. 기존의 레이아웃으로는 위층 침실과 부엌, 거실, 아래층의 식당 공간이 가능했는데, 주거공간으로써 햇빛을 최대한 들이기 위해 이 구조를 뒤집었다. 심플한 팔레트와 벽돌, 콘크리트, 칠레산 소나무 합판, 석고 보드를 이용하여 미묘한 레벨 변경을 시도한 후 추가 벽을 세우지 않고 건물 내 각기 다른 구역확인을 정의했다. 예산의 제약으로 인해 재료를 노출하여 표현했고, 이 집의 설계시 보트에서 많은 영감을 갖고 작업했다.

There was an existing planning permission for a tradition Mews house on this site before we were appointed. We completely redesigned the house before we started on site. The challenge was to redesign the Mews house from the inside out without amending the planning application due to time constraints. 


Architects: DUA

Location: 4 Cranmer Ln, Dublin 4, D04 Y1X8, Ireland

Area: 102.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Aisling McCoy

This meant we could not modify the exterior proportions. The original layout allowed for the bedrooms upstairs and kitchen living /dining downstairs. We flipped this to maximise daylight to the living spaces. Inside we used a simple pallet of materials, Reclaimed Dolphins Barn Brick, concrete, Chilean Pine plywood, Concrete & plasterboard. By using subtle level changes we defined different zones within the building without the need to insert additional walls. 

Due to budget constraints we exposed and expressed the structure and materials, which add to the warm and tactile quality of the space. In designing this house, we took a lot of inspiration from boats. All the fitted furniture was custom made making use of every square inch of the space, sometimes in some unusual and quirky ways.


from archdaliy

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY