*한옥의 색다른 리모델링-[ DL ATELIER ] YI SHE MOUNTAIN INN

반응형

지난 수년동안 가족이나 친구들과 깊은 산으로, 숲으로, 아니면 사막이나 눈덮인 어딘가로 캠핑을 다니곤 했다. 복잡한 도시 생활에서 멀리 벗어나 별빛 가득한 하늘을 즐길 수 있는 그런 곳으로 말이다. 도시에서 사람들은 소중한 시간과 맞서 싸우지만, 이 곳에선 헛되이 시간을 보내며 매우 느리게 흘러간다. 우리는 실과 득을 더이상 따지지 않으며 낭비하며 보내는 시간에서도 무언가를 배운다.
베이징에서 차로 한 시간이나 떨어져 있는 명왕조 묘지들 옆으로 나있는 우리의 객점은 손님들이 북적이는 도시 생활을 조용하고 호젓한 시간으로 변경하기에 편리한 곳이다. 하다못해 연무가 며칠 씩 이어지더라도 이 곳에선 푸른 하늘을 여전히 볼 수 있는 곳이다. 단순히 시골 생활을 맛볼 수 있는 농장의 집이 아니라, 아니 끝도 없이 즐거운 액티비티를 제공하는 여름휴가용 호텔도 아니고 가만히 머리를 내려놓고 단조로운 휴식을 취할 수 있는 그런 곳, 한옥의 색다른 리모델링을 엿볼 수 있는 YI SHE MOUNTAIN INN을 소개한다.

Over these years, I always go camping with family or friends to deep mountains and forests, to desert or snow land. Those were where we enjoy the broad starlit sky together and keep far away from crowded city life. In the city, people race against precious time, yet time flies so slowly by spending in vain here. We were not swayed by considerations of gain and loss, which help us learn more in the process of wasting time.

Our Inn lies beside Ming Dynasty Tombs on one hour’s drive from Beijing, which is convenient for guests to switch from the bustling city life to quiet seclusion time. Even in the days of haze, you can still see the blue sky here.

This is not a farmhouse offered to taste country life, or a vacation hotel with countless entertainment activities. This is only a simple place to relax and let hair down.

Fresh food and beverage are offered here. We encourage people to cook, to talk, to interact rather than eat from the menu. The environment was designed to inspire humility, tolerance, enthusiasm and other beautiful emotions.

On sunny days, this shared kitchen will be activated by sunshine, like an open stage facing the courtyard, the operation table was purposely designed as an island like a hearth, where people can cook together, the chef will be the leading performer facing the audience, who enjoys the cooking itself as well as the praise from viewers.


The east part are the guest rooms with different themes and design languages, 5 rooms are sprinkled on an enclosed layout, guests will be facing mountains or lakes from different angles, and therefore feel some sense of relaxation and freedom.Families are most welcome, parents could read in the room and at the same time watch over their kids playing around in the courtyard, each family member will feel the connections in this atmosphere. Meanwhile, the spacial void and valid are interwoven together not only to blur the boundaries of segregation, but also to blur the distance between people.

There is not grand narrative of architecture or complicated construction method. Only local material as brick and wood are used here, with appropriate adjustment on scale and form. In springs, the brick wall will be covered by climbing plants and wild flowers, the whole courtyard will help people feel the sunlight and the wind. Our Inn, together with the background of mountain and river, offers a gentle atmosphere for guests’ aimless leisure life.

We hope it is a place to feel the passing time and enjoy the comfort of being close to family and friends.


from divisare

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY