*일본 해안가 공중 주택-[ CUBO design architect ] Hafye

반응형

테라스식 주거 지역에 위치한 이번 프로젝트의 공사 구역은 절반은 평평하고 절반은 경사인 부분이었다. 오다와라 성 근처에 지어진 이 건물은 원래 15세기의 것이었다. 성 주변으로 생겨난 마을을 내려다 보는 형태의 건물의 의뢰인은 본인과 자신의 가족이 친국하면서도 끊임없이 변화 중인 랜드스케이프를 내려다 볼 수 있는 곳에 편안하게 쉴 수 있는 집이길 바랬다.
일상생활의 모든 핵심 요소가 2층으로 올려진 공중 공간을 고려하여 주변 경치를 방으로 끌어들이는 형식을 생각했던 설계사는 입구, 객실, 음악실을 1층으로 두고 그 외의 모든 것은 2층으로 올렸다.

Located in a terraced residential district, the lot for this project was half flat and half sloping. Nearby is Odawara Castle, built in the 15th century. The property looks down on the neighborhood that grew up around the castle, and beyond that Sagami Bay and Enoshima island in the distance. The client, who was born and raised in Odawara, wanted a relaxing home where he and his family could look out on this familiar yet constantly changing landscape.


Architects: CUBO design architect

Location: Odawara, Kanagawa Prefecture, Japan

Architect in Charge: Hitoshi Saruta

Area: 187.0 m2

Project Year: 2016

Photographs: Hiroshi Ueda

We envisioned a mid-air space with all the core elements for daily living lifted up onto the second story, and thought about how to bring the scenery of Odawara into every room. The entryway, guest room, and music room had to be located on the ground floor, so we proposed raising everything else up above them.


The three ground-floor elements are located inside two boxy feet that support the second floor. The feet are connected by a single large slab that runs down to the road, and on top of this sits the light wood-framed structure containing the remaining rooms. The children’s bedroom is located in a section of the structure that angles down diagonally due to the slope of the road; directly below is the approach used by students who take piano lessons with the client. Outside, part of the sloped area was terraced using sheet piles so the family can grow a vegetable garden.


Passing through the dim entryway and up the stairs, one emerges into a space filled with light from large windows that overlook a sweeping view of Odawara. The gently linked rooms are divided into zones by differing floor elevations and ceiling heights, but one can enjoy the views and natural light from each space. 


Lifted into the air by its strong, boxy feet, this home provides a comfortable window onto nature’s ever-changing scenery.



from archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY