*뱅쿠버 소프트웨어 회사 Slack 본사-[ Leckie Studio ] Slack Office_Vancouver,Canada

반응형

Leckie Studio는 캐나다 브리티시 콜럼비아 뱅쿠버에 있는 소프트웨어 회사인 Slack의 새 사무소를 디자인하였다. 어워드 수상에 빛나는 커뮤니케이션 기반 소프트웨어 회사 Slack의 본사는 매끈하면서도 모던한 디테일을 갖춘 인더스트리얼한 공간을 만들고자 하였고 이를 위해 노출 브릭과 기존의 목재 기둥을 살려내는 방식으로 건물이 지닌 유산물적 특성을 보존코자 했다. 벽을 가르는 강철은 매트한 건매탈로 감싸주었다.

Leckie Studio has designed the new offices of software company Slack, located in Vancouver, British Columbia. Award-winning communications-based software company Slack located its multi-level headquarters in Yaletown, at 1028 Hamilton. The Slack Headquarters re-imagines the industrial space with sleek and modern detail. The new offices retain the heritage character of the building by integrating the exposed brick, original wooden beams, and mechanical infrastructure into the design. The steel separating walls are coated with a matte gunmetal lacquer.


The large bay windows on both levels give plenty of natural light to the industrial building. The windows throughout the office are framed in black, which softens the light and elegantly anchors the space. The primary meeting rooms on the second floor, which are adjacent to the second floor bay windows, are transparent so that the street is visible throughout the office. Additional daylight is subtly filtered through the many skylights in the working area, as well as the cafe, reception, and atrium.


The second level of the Slack headquarters encourages flexibility in the use of space, with modular office design and open-concept communal areas. Mobile meeting rooms can be rolled around the office, encouraging break-out groups, play, or just some extra privacy. Elsewhere in the Slack offices, Skype meetings and phone calls can be held in semi-private cubbies, like vintage phone booths, with sliding glass doors. An atrium seating area and stairwell that connects the main level with a small lounge overlooking Hamilton Street.


The concept of an “interior nature” is explored with the mossy wall, located at the heart of the headquarters. Overhanging this space is sculptural pendant lighting by designers Stephanie Forsythe and Todd MacAllen. The organic shapes, suspended in the high space between upper and lower levels like floating clouds or tree mushrooms, connect working and social space.


from retaildesignblog

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY