*오피스 리모델링 [ TANK Architectes ] La Minoterie

The project deals about the rehabilitation of an old flour-mill and an industrial building in lofts along the canal of Roubaix. The structure was in very bad shape, and is now open to let the natural light enlighten the flats.

The project isn’t a single renovation but also questions the notion of accomodation and offers to each flat, an outside space, a loggia, a balcony or a terrace. The extension dropped on the roof creates terraces and offers outstanding views towards the town and the canal. The technical methods to restore the concrete structure lead to a work on the brutality of material.


Architects: TANK Architectes

Location: Roubaix, France

Architects: TANK Architectes / Olivier Camus & Lydéric Veauvy

Architect In Charge: Lucie Vandenbunder

Client: M. Rouar

Budget: $3,409,800 Euro

Area: 1972.0 sqm

Project Year: 2008

Photographs: Jean-Pierre Duplan photograph




from archdaily

댓글(0)

Designed by JB FACTORY