*검은 박공지붕 [ rocco borromini ] emma’s . sondrio

반응형

rocco borromini-emma’s . sondrio
로코코 보로미니-엠마 손드리오
The particular conformation of the lot, the various perspective openings on the territory, the proximity of the road on the west side and of the Sentiero Rusca on the east side, led to the determination of a design choice that could satisfy the requests of the client without strongly distorting the perception of the context. characterized by traditional shapes and materials. In order not to impose itself unevenly, the desire was born not to build in height and to request the possibility of intervening on the border by setting part of the building on the site of a ruin. This pre-existence was distributed on two levels, formerly used as a stable and at the time of the intervention it was in disuse and structural degradation.

012345678

반응형

전통적인 워시하우스를 연상시키는 디자인 형태는 기존건축물과 새로운 건축물의 유기적인 결합을 통해 완성된다.
이를 위해 기존구조와 공간에 적합한 새로운 구조와 공간이 재정의 되었다.
그리고 그 시작은 지하 주차장 위, 두개의 볼륨을 하나로 연결하는 박공지붕에서 시작된다.
검은색 가문비나무를 이용한 루프 프레임은 내부 공간계획을 위한 구조체를 통해 정의되며, 다시 두개의 대칭적인 박공지붕의 형태와 치수에 영향을 끼친다.

The design form partly follows that of the ruin, redefining the perimeter to better adapt the volume to the spatial and structural needs. On the upper level, the two volumes develop above the underground garage and are connected by the same gable roof. This cover recalls that of traditional wash houses. This roof with two symmetrical pitches and regular scans becomes very articulated in its relationship with the full and empty spaces of the underlying structure. As for the materials, we opted for a black spruce wood roof frame. The exterior is in cement mortar, the roof in stone tiles typical of the area. The large openings create an interesting interaction between the internal and external space.

from afasiaarchzine

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY