*내외부 재료와 색상 대비가 빛나는 코코넛하우스-[ D·LIM architects ] Coconut House

반응형

회색 별돌 외장의 코코넛 하우스의 내부는 하얗고 달콤하다. 부부와 두 자녀를 위한 이 집의 건축주는 무엇보다 이웃으로부터의 프라이버시 존중이 주된 관심사였다. 밀도 높은 주거 지역에서 주택의 안전성확보를 위해 내외부 재료와 색상의 대비는 필수적인 선택이었다. 외부 거리에서 콘크리트 마감벽과 회색돌은 저특건물을 시야로부터 보호할 수 있었고, 안뜰의 자연 채광도 충분히 확보되도록 설계되었다.

The house is called a coconut house due to its solid grey stone exterior, while its interior is white and sweet. It is for a family consisting of a couple and two children.

Privacy from neighbouring properties was a key concern for the clients. The contrast between the exterior and interior materials and colors was chosen to heighten the safety of the house in a dense residential district. The building is packed into a plot between existing neighboring properties. Its plan was created to provide a variety of spaces across the two floors, and also to ensure the main spaces are oriented towards the sun’s path. 

At street level, a concrete-finished wall and grey stones shield the lower story from view. It also incorporates a black swinging door and entrance that opens onto a grey stone courtyard. A large volume of glazing towards this courtyard is used throughout the house to ensure the interior receives plenty of natural light, despite its cramped site. The master bedroom, situated in the more private front end of the second floor, contains a library, a walk-in closet, an en-suite bathroom, and a door to a terrace garden.


Architects: D·Lim Architects 

Location:, South Korea 

Architect in Charge: Yeonghwan Lim, Sunhyun Kim 

Design Team: Jeong-ho Choi, Wanki Kim, Hongnyeol-Kim 

Area: 208.91 sqm 

Project Year: 2015 

Manufacturers: Agglotech, LG Z:IN 

Exterior Finishing: THK30 Stone, Exposed Pine boards concrete, THK24 low-e pair glass 

Structural Engineering: Eun Structural Engineering 

Mechanical Engineering: Hitec Engineering Co.,Ltd Electrical Engineering Hitec Engineering Co.,Ltd 

Site Area: 265.10 sqm 

Building Area: 132.24 sqm



from archdailiy

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY