*큐브가 적재된 느낌의 주택-[ 236 Arquitectos ] Porto house by 236 Arquitectos

반응형

236 Arquitectos가 작업한 Porto house 내 각 룸은 개별적인 하얀 색 박스 안에 들어있는데, 이는 옆 방들로부터 불규칙하게 쌓여져 있는 형태로 독특한 클러스터의 모양을 형성하고 있다. 무작위로 적층되어 있는 큐브들은 밝은 흰색 외관 전체에 걸쳐 극적인 음영을 드리우게 한다. 

 

Each room in this Porto house by 236 Arquitectos is contained within an individual white box, which is stacked irregularly from its neighbour to form a distinctive cluster formation.

Faced with the issue of building on a flood-prone site, the Porto practice led by architect Sebastião Moreira first devised the boxes as a way to create self-contained areas that could prevent water damage from spreading.


These cubes are stacked randomly, creating small cantilevers and recesses that cast dramatic shadows across the bright white facades of House MR.


Architecture: 236 Arquitectos – Sebastião Moreira
Design team: Pedro Fael, Miguel Brochado, Miguel Serodio

Photography is by João Morgado.

"Conceptually, we tried to develop the idea of a volume that resulted from the addition of several independent casings," said Moreira.

"Each of these enclosures was treated individually, according to their characteristics and needs, particularly as concerns the orientation, openings and proportions," he continued.


The 1,500-square-metre plot is located in Enxomil on the outskirts of Porto and is surrounded by wooded gardens that provide "a transitional environment between rurality and urbanity".


While some facades are completely windowless, others are largely made from glass. These large floor-to-ceiling windows are set off-centre in the walls of the blocks and oriented to appreciate views of the garden.


A lounge, dining room and kitchen are set in separate blocks at ground level, while three bedrooms with ensuite bathrooms occupy blocks on the first floor.

A separate circulation block projects outside of the main plan and contains a wooden staircase, which matches the timber floors used elsewhere in the house.


from dezeen

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY