*시드니 4인가족 주택개조-[ Welsh + Major ] Annandale House 

시드니는 4인 가족을 위한 원두막과 그 뒤편으로도 빛이 직접적으로 들어 올 수 있도록 창의적인 디자인을 설계했다. 비가 오거나 날이 추워지면 거실의 벽난로 근처에서 가족들이 모여 쉴수 있도록 대형 접이식 유리지붕을 설치했다. 뒤쪽에 3개의 새로운 벽돌 구조를 설계해 마치 망원경처럼 이 집안의 남쪽 부분으로 미끄러져 들어오도록 했다.

 

Sydney-based firm Welsh + Major designed the Annandale House for a family of four, which included the creation of a light well directly behind the original cottage. 


The design team fitted the light well with a large, retractable glass roof so that when it rains or gets cold, the family can shut themselves in and warm up near the crackling fireplace in the living area. 


Behind the light well, they created three new brick volumes—each thinner than the one before it—that slide down the southern side of the site like a telescope. 


This opens up the site along the northern side to create an outdoor space for the family to enjoy. The architects also created a new dining nook with a sandstone shelf by burrowing under the old cottage. 



from dwell

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY