*길고 좁은 펜트하우스 로프트에 채광 끌어들이기-[ Ryan Duebber Architect ] McAlpin Loft

오하이오 주 신시내티 내 위치한 펜트하우스 로프트는 오래된 다문화 건물 3층에 위치해 있다. 길고 좁은 규모의 건물 양 끝에는 자연채광을 위한 유일한 출구인 창문과 문의 개구부가 있다. 산업적이지만 세련된 미학을 표현한 현대적인 전통 로프트의 생활환경을 조성하고, 일광 사용을 최대화 하는 것이 이번 리노베이션의 목적이었는데 이를 위해 안방과 서재는 반대쪽 끝 부분에서 바닥부터 천장까지 미닫이 문을 활용해 빛을 집안 중심까지 끌어들였따.

Located within the Central Business District of Cincinnati, Ohio, this penthouse loft is situated on the third floor of a historic multi-family building. It was a single level “white box” unit with a unique footprint of 25 ft wide by 120 ft in length. At each end of the long and narrow volume there are window/door openings which serve as the only sources for natural light. There is direct elevator access from a private parking garage for the homeowner while guests enter through a secured lobby. The homeowner had two main objectives for this renovation project. The first was to create a modern authentic loft-like living environment that expressed an industrial yet refined aesthetic. The second objective was to maximize the use of daylighting to infiltrate the main living areas. The design strategy was established by exposing the existing brick demising wall. This wall reveals the buildings history, establishes the unit’s material pallet, and acts as a datum for which all spaces are organized. The wall captures the buildings history where roof lines and openings once existed. The textures and colors within this wall establish the material pallet. A smooth white finish is applied to cabinets, countertops and walls as a way to contrast the brick materiality. Dark grey is used as the stain color for large sliding doors, cement stucco fireplace and selective cabinetry to contrast the white and relate to the tar remnants found within the brick wall from ages past. To allow daylighting to infuse the unit, the main living spaces (kitchen, dining and family room) were positioned adjacent to the largest exterior opening. The master suite and study were placed at the opposite end with floor to ceiling sliding doors to draw light into the core. The uniqueness of this project is also derived by embellishing the unit’s inherent long and narrow proportions. These proportions are most prevalent in the design of the linear fireplace, the dining island, the dynamic powder room floating panel, and light fixture selections.

Photography by RVP Photography



from homeadore

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY