*도쿄 협소건물-[ +S/Shintaro Matsushita+Takashi Suzuki ] Kadokeshi

반응형

도쿄 내 초고층 빌딩 및 공동주택이 밀집되어 있는 상업지구에 위치한 7층 건물은 밀도 성장도시 계획의 결과물이라 할 수 있다. 10미터 규모의 도시계획 제한에 따라 설계된 이 건물은 편하게 살지만 도시 속 사생활도 확보한다는 주제 아래 비록 모퉁이 지대에 위치했긴 하지만 창문을 많이 두어 그 '뷰'도 확보할 수 있었고, 창문 사이즈 역시 반보다는 다양한 규모로 더 크게 설계하였다. 도시와 그 내부 공간은 더불어 녹아들어 경계를 잃었다.

 

The high-density business district in Tokyo where a skyscraper and collective housing are built. The site is also overlooked by the apartment of 10 floors and is under the severe condition that the building of 7 floors takes up south. However, it was likely to be responded to positively that it is a corner lot along which the road of 6M passes along east and the road (it may be better for this to call it an alley) of 3M passes north.


At the alley of the north, it is mixed with a high-rise building and dotted also with the building not more than 10M. This is the result of density growth urban planning. The volume of the house was determined in the form belonging to the latter "10M Scale" in consideration of the program demanded and restriction of urban planning.


Architects: +S/Shintaro Matsushita+Takashi Suzuki

Location: Koriyama, Fukushima, Japan

Architects: Shintaro Matsushita, Takashi Suzuki

Construction: Hikari Construction Company

Area: 124.0 sqm

Photographs: Hiroyuki Hirai

The next theme is "lives comfortably, securing privacy in a city" in the volume.Since the site was a corner lot, the countless window was prepared in the corner of the building which can gain a "view." The window size is variously larger than usual, and the degree and density are increasing, so that they approach a corner. A city and interior space melt together and a boundary is lost.  


Simultaneously, the scale of space, an interior material, and a detail are also going to use a city scale, and make it a city is not only open, but conscious of "it lives in a city." In the environment which is not good, a tough and pure house is likely to praise a family's courage and is likely to carry expectation on the back.


from archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY