*네덜란드 헛간 개조-[ Workshop Architecten ] Blackened wood barn

네덜란드 어느 농장에는 검정색으로 도색된 목재 헛간이 있는데, 이 곳은 양과 사람 모두를 위한 생활 공간으로 구분되어 있다.

Rijswijk 헛간이라고 이름을 붙인 이 건물은 주변이 한세기는 제법 될 듯한 과수들로 둘러싸여져 있는데 암스테리담 기점으로 활동하는 Workshop Architecten이 1960년대에 생겨 허물어져가는 헛간을 창교 겸 양을 위한 휴식공간과 아파트를 겸한 현대적 건물로 탈바꿈시켰다.

Workshop Architecten has created a blackened wood barn for a farm in the Netherlands, which is divided into separate living quarters for sheep and people.

Named Barn Rijswijk, the building is surrounded by century-old fruit trees on the 4.5-hectare-estate of the Rottenburg farm in Rijswijk, a municipality in the west of the country.
Amsterdam-based Workshop Architecten was asked to replace a rundown barn dating to the 1960s with a more contemporary outbuilding that could serve as storage space, as well as a shelter for sheep and an apartment.


"The new barn fits to both the landscape and the historical buildings on the estate," said the architects.
The broad Douglas fir planks forming the buildings walls and pitched roof are stained black, while inside the wood is left in its natural state to create a two-tone effect.
The structure is divided into three areas: an apartment, the barn and an intermediate zone with slatted walls.
The latter provides a through-route to connect the southwest and northeast sides of the farmyard. Artificial lighting shines through the gaps between the slats that enclose this area at night.
Windows in the blackened walls are highlighted by untreated wooden frames. They offer views of the yard as well as the orchard.
The apartment has bright white walls and light grey flagstones at ground level, while a mezzanine hosting a wooden dining table is accessed by a light-coloured timber staircase.


from dezeen

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY