*네브라스카 공연예술센터 극장-[ Min | Day ] Nebraska theatre

반응형

This performing arts centre is part of a mixed-use complex created by American studio Min | Day for an emerging arts district near downtown Omaha.

The project was built on a gently sloping site that formerly was a parking lot. "Three related projects share an integrated half-block to transform the relationship of cultural facilities and public-private space towards a collective urbanism," said Min | Day, a studio with offices in Omaha and San Francisco.


Architect: Min | Day
Blue Barn artist installations: Michael Morgan (brick vestibule); Jim Woodfill (interior lighting, built-in furniture); Daniel Toberer (reclaimed wood, heavy timbers, custom sinks); Chris Kemp (backstage door)
Green in the City: El Dorado Inc, Urban Rain Design

네브라스카 공연예술센터 극장은 완만한 경사에 세워진 곳으로 이전에는 주차장으로 쓰였던 곳이다. 4층 구조의 복합시설은 각기 건물주가 따로 있기에 디자인에 있어 구분이 되어야 했지만 하나의 공통된 언어와 통일된 전략을 공유하고 있다. 그래서, 하나의 거대한 프로젝트가 하나의 목적을 공유하고 있으면서 동시에 뒤섞인 건물들과 주변경관과의 조화도 고려하였다.

The project consists of a low-slung theatre called Blue Barn, a four-storey mixed-used building dubbed Boxcar 10, and a small public park named Green in the City. The material palette includes pre-rusted steel, strips of rebar and grey metal siding.

"Though designed for separate owners, the projects share a common language and a unified site strategy," the studio said. "We think of these combined buildings and landscapes as one large project with a shared goal – to invigorate the site and neighbourhood through innovative programming."

The 13,000-square-foot (1,208-square-metre) performing arts centre was commissioned by Blue Barn, a nonprofit theatre company founded in the 1980s. The architects were charged with creating a venue that would serve a growing audience and meet sophisticated technical requirements while conveying the client's experimental spirit.

"The challenge was to design a new building that increased the capacity of the company while maintaining its upstart scrappiness and risk-taking ethos," the firm said.

The architects clad the building in weathering-steel panels overlaid with thin strips of rebar. Illuminated by uplighting, the facades emit a golden glow in the evening.

A folded roof covers the building and extends outward on one side, forming an entrance canopy. Visitors step into a lobby that features wooden flooring and wall panels, and an exposed ceiling that is painted blue.
An entry vestibule made of burnished brick was created by Philadelphia-based sculptor Michael Morgan, one of several artists commissioned to produce functional pieces for the building.
At the centre of the facility is a 96-seat auditorium with a 1,000-square-foot (93-square-metre) stage.
The design is a reinterpretation of the black-box theatre, which typically features black walls, reconfigurable seating and a flat floor. While black in colour, the Blue Barn theatre has fixed seating and an acoustical wall system made of textured wood.


from dezeen

728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 미국
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY