*상하이 푸시 스타벅스 매장-[ original design studio ] starbucks in shanghai

반응형

원래 디자인 스튜디오는 특이한 공간구성과 직사각형 플롯을 한 중국의 스타벅스 매장을 생각하고 있었다. 상하이 푸시 시에 위치한 2010년 세계 박람회 개최 후 문화 창조의 영역으로 부상한 이 지역에 레스토랑을 오픈하였다. 중앙에 하나의 나무를 두고 외부 안뜰 주위로 조성하는 대칭 계획을 세웠다. 

강철 계단은 카페의 확장영역 역할을 하여 옥상 테라스로 연결된다. 여기에 오르면 주변 지역을 향한 전망이 펼쳐지게 될 것이다. 내부적으로 레스토랑은 최대한 공간적 유연성을 제공하면서도 천정 유리를 통해 가게 내 최대한 햇빛을 많이 받을 수 있도록 하였다.

original design studio has conceived a starbucks store in china that occupies its rectangular plot with an unusual spatial configuration. located in shanghai’s puxi city, the restaurant forms part of a district that has emerged as an area of cultural creativity after the 2010 world expo. the symmetrical plan is articulated around an external courtyard that features a single tree at its center.


name: starbucks coffee at UBPA
architect: original design studio (zhang ming / zhang zi)
design team: zhang zi, zhang ming, sun jialong, zhang zhiguang
location: shanghai, china
building area: 500 sqm
photography: su shengliang, wang yuan

original design studio chose to contain the scheme within glass boxes, providing pleasant external views from inside the coffee shop. at the midpoint of the building’s primary façade, a small inviting opening leads to the secluded courtyard clad with small white pebbles. an elongated window has a unobtrusive presence, framing views of a chinese tallow tree, which changes appearance throughout the seasons.

a steel staircase leads to the roof terrace, which serves as an extended area of the café. here, elevated views are presented across the surrounding neighborhood. internally, restaurant areas are column-free allowing maximum spatial flexibility. a range of different seating is provided, with floor-to-ceiling glazing ensuring that the store receives as much daylight as possible.



from designboom

728x90
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 중국
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET