*옛 음악학교를 아파트로, -[ CMTArchitects ] Apartment in Siena

반응형

19세기 지방 자치 재산이었던 음악학교 전당은 아파트로 나눠져 경매에 올려졌고, 이후 아파트로 탈바꿈되었다. 1층이었던 아파트는 중정을 중심으로 2층을 높였는데 이번 프로젝트의 주된 목적은 중앙에 갤러리와 구분안되는 환경으로 상당한 높이를 한 입구를 둔 생활 공간을 갖춘 2층짜리 건물로 만드는 것이었다. 1층엔 침실 부엌 거실 등을 둔 공간으로, 2층은 갤러리를 두어 집 전체의 오픈된 시야를 확보할 수 있도록 하였다.

The project concerns the renovation of an apartment located inside a former school of music in a XIX century building   in the historic center of Siena.


The Nineteenth century municipal property Palazzo has been divided into apartments and auctioned. The apartment cuts are very nice and allow interesting joints that became a wealth for the project.


 

Architects: CMTArchitects

Location: 53035 Monteriggioni, Province of Siena, Italy

Area: 400.0 sqm

Project Year: 2016

Photographs: Centrofotografico 

Manufacturers: Antonio Lupi, Garofoli, Globo, Lasaidea, Muuto, Parital, TreO

The apartment is located on the first floor and develops on two levels around a courtyard. One of the main objectives of this project was to emphasize the presence of the double level by putting in visual communication the two floors with a gallery in the center of the living area that enhances the considerable height of the undivided environment.


The apartment presents on the lower floor, living area, dining room and kitchen with two bedrooms and a bathroom and on the upper floor a gallery which leads to an environment loft with open views on the rest of the house. The living area at the entrance and the gallery and the loft upstairs incorporate an internal courtyard on which many windows of the apartment open. This environment becomes a secondary light source for the apartment and create interesting unexpected visuals. 


Southwards the apartment windows overlook  the historic center skyline of Siena with some of its most important monuments.


The project is based on the building central wall that crosses the environment from north to south and it’s a lime-colored paste plaster pulled to iron, the wall comes up till the roof with framing in view free from false ceilings that had hidden it for about 200 years. The warping beams and terra cotta tiles in  was  lime treated too.


All the other walls are of white plaster. The floors of the lower ground are made with a warm gray materic resin and  bathrooms floors and coverings are made of the same finishing.  The upper ground floor is made with a natural oak parquet. The internal staircase that connects the two levels of the apartment is in plate t crude iron  natural wax treated, with the parapet in stretched metal mesh. Some parts of the apartment are made of suspended ceillng with lateral channels to accommodate the led lighting for a wall-washer effect . Three black industrial bell lamps descend from the ceiling on the dining table, the rest of the lighting system is made with led lighting fixture with direct and indirect light.


Furnishings are partially of recovery partially on design.


from archdaily

728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 이탈리아
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY