*소니빌딩 지하주차장의 새로운 시도, 컨셉 스토어 nobuo araki occupies parking lot in tokyo with concept store

재미있는 지점이 발생한다. 긴자거리 소니빌딩 지하 주차장 내부에 새로운 방향의 상공간이 제안된다. 파킹의 언어적 유희; 주차를 의미하는 파킹을 park + ing로 떨어뜨려, 다른 의미의 공간을 생성한다. 기존 주차장을 모호하게 만든 틈으로 새로운 컨셉 스토어; 카페, 갤러리, 크고 작은 상점을 제안한다. 디자인 또한 주차장이 지향하는 기능적; 인더스트리얼 디자인을 따라 계획된다. 공간의 성격상, 임시공간으로 가변적이며 유동적인 재료가 적용된다. 

occupying a parking lot inside the sony building in the popular district of ginza in tokyo. nobuo araki/the archetype has adapted the industrial site into a concept store named ‘the park.ing ginza’ consisting of a cafe, gallery and different-sized retail spaces.

situated on the third and fourth basement floors, the concept enables drivers to park and enter on foot, or even drive into the space itself. the area has the capacity for 800 vehicles and nobuo araki/the archetype’s response takes into account the distinct atmosphere and character of the parking-lot surroundings. each section of the floorplan has been flexibly organized and can host events independently. created as a fluid space, with no clear boundaries between them, the site encapsulates a sense of transience and surprise.

temporary materials have been chosen throughout the interior. these materials since as fluorescent lamps, vinyl, matte paint etc, resonate with the parking lot. the result sees that when people enter the store, the distinct sense between parking lot and retail is blurred.



from designboom

이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 일본
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY