*일본의 협소한 아파트 리노베이션-[ 8 Tenhachi ] Two boxes replace walls in Kanagawa apartment

반응형

흔히 침실과 욕실을 갖춘 상자 모양의 도쿄의 아파트는 Tomoko Sasaki와Kei Sato에 손에서 자신들의 가족을 위한 오픈 스페이스로 재탄생하였다. studio 8 Tenhachi의 공동 설립자이기도 한 두 사람은 67 평방미터의 협소하기 그지없는 일본의 평범한 어느 아파트를 바꿔보기로 했다. 천정을 가로지르는 콘크리트 빔을 노출시키고 파티션 월을 모두 제거함으로써 먹고 요리하고 일하고 휴식까지 취할 수 있는 하나의 플렉서블한 공간이 만들어졌다. 오픈 프론트를 갖춘 상자같이 생긴 두 개의 구조를 통해 잠자고 씻는 좀 더 사적인 공간도 갖췄다. 어떤 벽도 천정에는 닿지 않게 함으로써 기존의 콘크리트 구조에서 새롭게 내부를 채우는 부분들을 볼 수 있게 되었다. 아파트 입구쪽에 위치한 두개의 유닛과는 별개로 메인 생활 공간은 뒤쪽에 둠으로써 거대한 창문을 통해 자연 채광을 양껏 받게 하였다.

A pair of box-like units contain the bedroom and bathroom in this apartment just outside of Tokyo, which was renovated by architects Tomoko Sasaki and Kei Sato to create an open space for their own family.


 

Architect: 8 Tenhachi – Tomoko Sasaki + Kei Sato
Contractor: Seamless Co Ltd

Photography is by Akihide Mishima.

Sasaki and Sato – founders of Japanese studio 8 Tenhachi – wanted to make the most of their small 67-square-metre apartment located in Japan's Kanagawa prefecture.

The studio refurbished the apartment by stripping back the interiors, exposing the concrete beams across the ceiling and removing all of the partition walls.

This created one flexible space for cooking, eating, working and relaxing. The duo then inserted two structures, which look like boxes with open fronts, to house more private areas for sleeping and washing.

"We think that there are both public behaviours and private behaviours in a house," said 8 Tenhachi. "These two boxes play the role of a gentle connector."

"None of the walls reach the ceiling, which allows us to see that the new infill pieces are different from the structure of the original concrete."

The two units are located near the apartment entrance, while the main living area is towards the back so it receives the most natural light from the large windows.



from dezeen

728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 | 일본
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY