*각기 다른 개성으로 통일성을 겸비한 몬트리올 공동주택-[ NatureHumaine ] Marquette Residence

반응형

몬트리올의 분주한 거리를 마주하고 있는 이번 프로젝트는 총 6개의 가구들이 각자 개별 출입구를 통해 접근하는 방식으로 진행될 것을 포함하고 있었다. 이러한 목적을 기반으로 단순한 볼륨을 통해 그 특색을 갖추면서도 브라운 색의 벽돌로 감싼 형태를 하도록 했다. 가구마다의 각기 다른 면적과, 오프셋 오프팅이 전면에 역동성을 부여했으며 거리로 난 면과 3개의 주차 공간 또한 규모를 갖춘 테라스로 감싸도록 하였다.

The project is located in the Rosemont-Petite-Patrie facing the backyard of Papineau Street, a busy commercial street in Montreal. The project consists of 6 housing units each boasting a private access. Forward, the project is characterized by its simple volume, uniformly coated with a brown brick. For their variable dimensions and offset openings instill dynamism to the front. Street side, 3 parking spaces are covered by a large terrace.


 

Architects: NatureHumaine

Location: Montreal, QC, Canada

Area: 7200.0 ft2

Project Year: 2015

Photographs: Adrien Williams

To maximize the contribution of light on the first floor, it was found detached from the facade and the glass walkways with railings. Expanded metal coating covers the exterior structure of the terrace. Copper, the steel cladding covering the lower levels reminds the tone of windows that give rhythm the project.


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY