*오랜 연유공장을 아트 갤러리로 -[ PHAB Architects ] transforms 1920s packing shed into a contemporary art gallery

호주 PHAB Architects 스튜디오는, 빌딩이 가지고 있는 인더스트리얼적인 특징과 자제를 변화시키지 않으면서 연유 포장 보관소를 미술 갤러리 겸 작업공간으로 탈바꿈시켰다.

100년이 넘는 오래된 건물은 현재 지역 사회에 현대적인 미술 갤러리뿐만 아니라 조각 공원 및 작업 공간을 제공한다. 서머셋 지역 미술 갤러리라고 이름을 한 이 곳은 연유공장이었으며 한 때 퀸스랜드 도시의 경재 사교적 삶의 공간이 되기도 했다.

Australian studio PHAB Architects has converted a former condensed-milk packing shed into an art gallery and workshop, without losing the building's industrial character and materiality.

Photography is by Manson Images.


Brisbane-based PHAB Architects restored and extended a 100-year-old building in Toogoolawah, South East Queensland, providing the local community with a contemporary art gallery, plus a sculpture garden and workshop.

Called the Somerset Regional Art Gallery – The Condensery, the facility aims to bring a new purpose to the site of the Nestle condensed milk factory, which was once a focal point of the Queensland town's economic and social life.

The shed was the only building to survive a fire that destroyed the factory in 1951, and the architects chose to develop their proposal around the existing state of the structure, rather than recreating its original form.

"To return the building to its original condition would mean cleaning the building and site of all traces of nearly 100 years of use, so instead we chose to make the new insertions clearly legible amongst the existing elements," architect Brant Harris told Dezeen.

"The building's history is particularly evident internally, where the existing palette of materials are marked and aged by use, providing an evocative space in which to create a unique gallery."

Weatherboard cladding was temporarily removed to enable the installation of modern insulation.

Meanwhile, the existing roof was covered in an insulated structural skin, which protects an interior displaying the original iron roof, stained concrete floor and timber framework.

The western third of the shed had collapsed due to termite damage, so the architects took the opportunity to add a more contemporary expression when rebuilding this elevation.

The asymmetric gable is mostly clad with profiled metal sheeting and offers a contrast in both form and materiality to the opposite elevation containing the main entrance.

The new addition also accommodates amenities including the toilets, kitchen, storage and the air conditioning plant.



from dezeen

이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
남태평양 | 호주
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY