*시드니 해변가 주택 리노베이션 [ those architects ] brick residence

반응형


젊은 부부를 위한 작은 하우스 리노베이션 프로젝트가 호주 시드니 인근에 위치한 해변마을에 시작됩니다. 기존 거주공간의 물리적인 확장은 내외부를 밀착시키는 건축어휘; 새롭게 조성된 안뜰을 연계하는 데크와 1층 거실의 오픈플랜으로 구현됩니다. 유연한 거주공간은 거주자의 니드; 현대적인 거주생활을 보장하는 한편, 안락한 휴식공간을 제공합니다. 기존 건축물에 사용되었던 벽돌은 거실의 캐릭터를 정의하는 소재로 기존 공간의 시간을 연속시킵니다. 거실과 주방 또한 연속적인 공간활용이 가능하도록 재조정 됩니다.

originally owned by the client’s grandmother, the residence in the quiet sydney beachside suburb of maroubra has been re-designed by those architects to facilitate the lifestyle of the young family who resides today. the area is characterized by small lots and post-war, spec-built semis, typically with small footprints and rooms, with no connection to the outside.






as one of the few remaining affordable beachside suburbs of sydney, maroubra has seen an influx of young families wanting to be close to both the city and the beach. many houses in the area have undergone renovations over the past 10 years. the typical design response has been to build off the back of the existing dwelling, two storeys high, running boundary to boundary. ‘the problem with this approach is that you end up with a major disconnect between the house and backyard due to differences in floor level and the surrounding ground level.’ comments the architects, ‘additionally, you block solar access from midday onwards which makes for a dark, damp and unappealing yard that is difficult to use.’

the architects discussed with the clients about how they wanted to use the house and they came to a conclusion. the property needed to be flexible, robust and light. it had to be suitable for a young family, and remain adaptable as their family grows, while also providing them the ability to entertain family and friends. being surrounded by natural light and fresh air was another key component of the brief.

to facilitate the requirements, strategies such as having the living areas brought down to be at the same level with the outdoors, a new courtyard between the existing house and the new addition for more sunlight, and the addition of a galley style kitchen that connects into the rear of the old house and looks into the courtyard outside.

the kitchen is linked to the living and dining areas of the home through a concrete bench that extends the full length of the living space. the bench provides out-of-sight storage for AV equipment, books, toys and firewood below as well as providing additional seating for the living area.










from  designboom


728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
남태평양 | 호주
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY