*상하이 애비뉴, 하이엔드 디자인 [ jun aoki ] l’avenue shanghai in china

반응형

상하이 애비뉴 건물 디자인의 주요한 모티브는 인체의 아름다운 곡선과 이를 따라 유동적으로 흐르는 물결; 폭포에서 시작된다. 럭셔리 매장; 루이비통을 비롯한 세계 유수의 하이브랜드가 입점, 이에 걸맞는 하이엔드 디자인을 지향한다. 특히 백색의 비정형 세라믹 판넬의 움직임을 적나라하게 표현하는 핀의 디자인은 주야간 건축물을 다른 공간으로 연출시킨다. 태양의 움직임에 반응, 살아 움직이는 듯한 동적환경을 구현하는 주간과는 달리 거대한 4개의 아치(입점한 각 브랜드를 위한 디스플레이)를 통해 드라마틱한 장면을 연출하는 야간을 통해 애비뉴 건물은 두개의 얼굴을 이야기 한다.

reviewed by SJ,오사



rising to 28-storeys, the l’avenue building in shanghai by jun aoki & associates has been shaped to look like a cascading waterfall. the project, executed by hong kong architects leigh & orange, is home to an array of high-end, luxury retail shops as well as offices on the upper levels. having achieved LEED gold status, the fluid building uses reinforced concrete and is finished with white, ceramic, glazed tiles. the form exudes a feminine aesthetic, along with its iridescent façade, and curved edges, the structure gently billows out at the bottom to form the retail spaces.




local architect: leigh & orange
main contractor: shanghai segacn decorative construction co.,ltd
curtain wall contractor: josef gartner curtain wall (shanghai) co, ltd.
interior contractor: china construction eighth engineering division. corp. ltd

the reflection of the fins, change in weather, sun path, and pedestrians, give the building a dynamism and simultaneously, movement of the vertical fins illuminate at night time. the exterior showcases a vertical curved surface, meanwhile the interior has 4 uniquely curved loops, surrounding the center atrium creating a space which overlaps horizontally. at night, lighting installed in the façade animates the surrounding area, making the skyscraper stand out amongst its neighbors.







from  designboom


728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아시아 중국 | 상하이
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY