*구글 신사옥, 구글 캠퍼스 [ BIG and thomas heatherwick ] google's california HQ

반응형

구글신사옥 프로젝트는 단순히 더 많은 오피스 공간을 확보하기 위한 계획안이 아니다. 지역 경제 및 소셜활동 증대를 위한 장소의 제공을 목표로 건축공간 및 이를 유기적으로 연계하는 인프라를 구축한다. 이는 크고 작은 다양한 나무들로 둘러 쌓인 구글 캠퍼스의 다양한 공간들을 재조정한다. 그리고 다시 거대한 구조물로 감싸며 살아 숨쉬는 유기체로 변모 시킨다. 여기에는 추가적으로 지역 비즈니스를 위한 레스토랑과 같은 리테일 및 다양한 문화공간이 삽입되며 자전거도로 및 보행자로를 통해 연속된 공간적 흐름을 보장한다.

reviewed by SJ,오사



images have been released detailing google’s new headquarters located in mountain view, california. the vast 316,000 square meter masterplan is the collaborative work of danish firm bjarke ingels group and the british studio of thomas heatherwick. the announcement marks the first time that the multinational corporation has built a complex from scratch.







‘this project is about much more than just office space; it’s about doing more with the local community as well’, explained david radcliffe, google’s vice president of real estate. ‘we’re adding lots of bike paths and retail opportunities, like restaurants for local businesses. we also hope to bring new life to the unique local environment, from enhancing burrowing owl habitats to widening creek beds.’

‘we scoured the world looking for a special architect who could really do something different’, continued radcliffe. ‘we really got down to what we believe are the two best in class.’
when we met each other in mountain view we thought it would be interesting to work with each other, and google, to come up with something that would be much more creative than anything we could have come up with ourselves’, said bjarke ingels.

‘when you visit the google campus there are lots of trees,’ notes thomas heatherwick, ‘but there’s this constant undermining of that by the road system and the infrastructure required for all of those cars. it feels like trees are street furniture.

‘everything has turned into parking lots,’ continues ingels. ‘we are trying to reverse this process and recreate some of the natural qualities that have been there in the first place. to transform the sea of parking that you find today, into a natural landscape where you will find an abundance of green outside, but also inside.’
















from  designboom

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY