*블루 보틀 커피 하우스 [ Jensen Architects ] Blue Bottle Coffee

반응형

블루 보틀 커피. 캘리포니아 오클랜드 이스트베이 지역에 위치한 역사적인 W.C 모스 빌딩 리노베이션은 1920년대 자동차 판매를 위한 쇼룸을 지역 소셜 스페이스로 리노베이션 한다. -한때 메트리스 판매 쇼룸으로도 사용되었다.- 기존 컨텍스트; 세라믹타일 바닥, 마블 파사드의 유지는 지역적 가로환경을 연장하며 새로운 공간 및 재료들과 시공간을 뛰어 넘는 제스쳐를 생성한다. 새롭게 제안되는 인테리어 디자인은 지속가능한 환경 구축을 위해 재활용 자재를 사용, 기존 공간 속에 침투한다. 특히 고객과 관리자를 구분하는 투명하는 비닐커튼은 확장된 시야확보와 물리적인 공간 구분 여기에 경제적인 디자인 방법론까지 충족시키며 블루 보틀 커피가 지향하는 지속성을 꾸밈없이 표현한다.

reviewed by SJ,오사


Just over a year ago, Michelle Ott, production artist for Blue Bottle Coffee, was biking through the East Bay area of Oakland, California. Passing by the historic W. C. Morse building, she was awed by its architecture and snapped a picture to send over to company headquarters. Constructed by architect James Placheck in 1920 for the notorious car salesman, the building had long served as a showroom for automobiles, and later as a mattress store. As Ott passed it, the storefront lacked the luster of years passed, with inventory cleared out and windows in need of cleaning—but the ceramic tile and marble façade had the distinct sheen of potential.




Blue Bottle brought in Mark Jensen, principal of Jensen Architects—with whom the brand had already teamed for a pavilion at the San Francisco Museum of Modern Art—to bring a shot of life back into the old space. Jensen partially gutted the 2,500 square-foot space, but he left much of the historical characteristics intact, including ceramic hexagonal floor tiles and crown moldings. To turn an auto showroom into a café, “The key,” as Jensen says, “was to intervene without taking away the patina of the space.”


Jensen turned to Josh Tomlinson of Dialogue Design Build to fabricate an eclectic mix of custom furnishings, most making use of sustainable materials. The 30-foot-long espresso bar was crafted from steel with 70 percent recycled content while wood for the customer table is FSC-certified fumed oak. Of course, the project is not devoid of some recognizable classics. Thonet chairs line the communal table, gathered under light fixtures by Ronan & Erwan Bouroullec and Raimond Puts.


The space's biggest eye-catcher lies behind a curtain of vinyl. The coffee company moved its tech department to this location. Round the clock, mechanics make repairs to machines, give demos, and train customers in coffee matters. “The space is meant to have a workshop feel to it,” according to Jensen. At a quick glance, one might even think it’s still that old auto shop in the 20s. You can even hear the clamor of metal as the employees tinker with the gears.







from  interiordesign


728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 미국 | 오클레어_(WI)
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY