*자연으로 열린 오픈 하우스 [ Arquitectura en Estudio and Natalia Heredia ] Casa 3 at Colinas de Payandé


자연은 그 자체로도 훌륭한 건축의 교보재다. 콜롬비아, 남아메리카의 풍부한 자연환경, 온난한 기후는 자연과 밀착된 주거환경을 구축한다. 외부로 열린, 외부의 아름다운 풍경을 적극적으로 유입시키는 주거는 외부 데크에 위치한 풀장과 연속되는 거실, 식당, 주방; 공용생활공간과 측면에 위치한 4개의 침실이 위치한 사적공간으로 구성된다. 이렇듯 내외부의 밀착된 공간의 경험은 매우 심플한 건축어휘를 통해 형성; 수평으로 주거공간을 형성하는 콘크리트 슬래브, 슬래브 기둥을 지지하는 원통형 메탈 기둥, 내부 환경에 따라 접었다 펼치며 내부를 보호하는 우드팀버 스크린을 통해 자연을 투영시킨다. 건축은 자연을 인간에게 전달하는 매개체일 뿐, 더 많은 것을 하지 않는다.


reviewed by SJ



Arquitectura en Estudio together with Natalia Heredia have designed Casa 3 at Colinas de Payandé. The casa is located in Villeta, a small town north of Bogotá, Colombia.

    100km north of Bogotá lies the small town of Villeta, where this country house has been built. The ever-present warm weather, the dramatic landscapes and the greenery of the mountains have completely driven the design of the house, which intends to blur the boundaries between the exterior and the interior while framing the most beautiful views.

    You access the house via an open courtyard/garden through which you can see, at a glance, the whole span of the social areas of the house while being immediately drawn into the exuberance of the vegetation of the region. The interior living, dining and kitchen areas widely open towards the exterior swimming pool and deck areas, forming a very horizontal, open plan social space that spills into the landscape.

    The more private area, which contains the 4 bedrooms, has been laid out in an adjacent wing to be accessed through an open garden/corridor. While all the bathrooms benefit from natural light and their own private garden, the bedrooms look out onto the mountains from their privileged stance and can be completely open towards the landscape.

    The house makes the most out of a very simple constructive language: round metal columns, clean horizontal concrete slabs and a carefully knit timber screen, which can completely open or close at will. Most of the furniture is made up by white painted masonry, simplifying the maintenance process.

    The mountains, the greenery and the water are present everywhere, and air is permanently flowing freely from the outside to the inside and from the inside to the outside, although here we can’t really know which is which.





from  contemporist


댓글(0)

Designed by JB FACTORY