*트레이닝 센터 [ Atelier d’Architecture Brenac-Gonzalez ] Gennevilliers Training Center

반응형

Gennevilliers 트레이닝 센터는 여타 트레이닝 센터와 마찬가지로 목공 및 목수를 위한 직업훈련과 일반적인 교육을 목적으로 제공된다.

저층부에 위치한 직업훈련 공간은 기관이 추구하는 목적을 상징적으로 표현하는 공간이자 방문객과 학생들에게 본 센터를 대표해서 환영하는 웰컴 스페이스 및 워킹 스페이스로 디자인된다.

여기 대형 포이어에 설치된 사무 회의공간과 전시공간은 직업훈련장으로써 기관의 좋은 이미지를 표출하는 장으로 활용된다.

컬러풀한 색상으로 2개층 오픈된 포이어 내부는 저층부 파사드에 설치된 대형유리창을 통하여 가시성을 확보하는 동시에 코너에 위치한 '이스턴 블록'과 함께 방문객들을 유입시키는 건축적 공간으로 설계된다.


Like any training centre, this one provides two different types of teaching: vocational training based on woodwork, carpentry and elevator maintenance, and more general education. Vocational training takes place at the bottom of the building because this is also the symbolic basis of the institution. We have tried to provide pleasant, well-lit, practical and welcoming working spaces and have designed them with the wellbeing of their users, i.e. administrative staff, teachers and students, in mind. Using the large foyer as an official reception and exhibition area enables us to present a good image of the institution and of vocational training as a whole.




Architects: Atelier d’Architecture Brenac-Gonzalez
Location: ,
Project Manager: Mathieu Garcia
Area: 7,820 sqm
Year: 2012
Photographs: Sergio Grazia


This foyer is visible from the outside concourse through a large pane-glass window that provides a glimpse of its colourful double-height interior. The corner of the “eastern block” has been scooped out to form a porch and guide visitors towards the entrance and the caretaker’s office. The monumental scale of the foyer and the grand central staircase orchestrate the movements of students going up or coming down from the cloakrooms, classrooms and workshops.

A first flight of stairs serves an intermediate level housing the cloakrooms, which open out onto a mezzanine overlooking the double-height workshops. This landing also gives access to the resource centre and the library, which are located at a strategic crossroads. The second landing leads to the administrative offices, the recreation area, the sports hall and some normal rooms. The workshop where elevator maintenance is taught is the institutional figurehead and is located at the northern tip of the “western block”.

One approaches this northern end from front on and it is built entirely of glass so that visitors can see the students at work as well as moving elevator cabs. This practical architectural design ensures that this part of the building showcases the centre’s professionalism. The recreation area can be accessed via the entrance to the first floor and also from the central gangway leading to the classrooms. There is a soundproof wall running along the railway tracks to protect the centre from noise. This empty space could also be used for a future extension to the centre.



from archdaily


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY