*다이나믹한 볼륨으로 리뉴얼 하다 [ KPF ] Centra Metropark


케이피에프에 의해 새롭게 리뉴얼 된 센트라 오피스 빌딩은 인상적인 시퀀스를 만들어 낸다.

이러한 비쥬얼적인 효과는 4층에서 수평으로 확장된 사각 볼륨과 이것을 지지하는

트러스 스트럭쳐 및 비대칭 트리기둥에서 찾아 볼 수 있다.

그리고 4층에 오픈된 스퀘어 홀은 그라운드 레벨에 위치한 주출입구와

공용홀까지 외부 빛을 유입시킴으로써 전체 건축물의 환경을 쾌적하게 유지시켜주는데

도움을 준다.

이전 건축물의 형태를 가늠 할 수없을 정도로 파격적인 변신을 통해

건축물은 새롭게 태어난다.


reviewed by SJ



KPF design for the renovation of the five-story, 110,000-square-foot (10,000-square-meter) Centra office building generates a strong horizontal composition of dark grey and clear glass.

The project unique structure utilizes an asymmetrical tree-column and truss to support an extended fourth floor, providing a signature element for the project. A rectangular hole is carved in the center of the suspended fourth floor, allowing the sun to shower the ground-level grand entry plaza with light.

Surrounding pyramidal landscape forms further distinguish the site and help to create a dynamic visual presence for this suburban office building.




LOCATION: Iselin, NJ, USA
CLIENT: The Hampshire Companies
TYPE: Office, Repositioning + Transformation
SIZE: 110,000 ft2 / 10,000 m2
LEED: Platinum
AWARDS: AIA National Chapter Honor Award (2013); AIA New Jersey Honor Award (2011); Engineering News Record Award of Merit (2011); Architect Magazine Annual Design Review: Work Category Citation (2011)



from  centrametropark


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY