*캄피에오 광장을 재구성하는 코르텐 스틸강 타이포그래픽 [ 3ndy studio ] rehabilitation of the campiello in palazzo di vigonovo, venice


캄피에오 광장에 면한 19세기 건축물 복원 프로젝트는 이전시간을 현재 공간에 연속시키는

작업을 진행합니다. 화재로 인하여 군데 군데 남겨진 이전 건축물의 파사드 조각들은 과거 도시생활의 흔적을

고스란히 담아 현재의 공간 속에 산재합니다. 그리고 여기 남겨진 잔해위-이중 아치형 창문-에 적붉은 컬러의

오랜시간의 흔적을 재생하든 듯한 코르텐 스틸강으로 만들어진 190장 타이포그래픽 패턴으로

디자인 됩니다. 22개의 각기 다른 폰트 조합으로 이루어진 패턴은 이전 시간을

다시 한번 써 내려갑니다. 이러한 심미적인 환경은 야간시에 더욱 환상적인 뷰포인트를 만들어 냅니다.


시간의 흔적을 기억하는 또다른 방법.


reviewed by SJ



outside of venice, italy, a 19th century structure suffered from a fire, leading to a rehabilitation of the campiello at palazzo di vigonovo by venetian practice 3ndy studio. the project's completion marks a new location for social interaction while retaining an important part of the city, bringing the space back to life within its former glory by first tracing out the historical fragments and elements of a traditional lifestyle. double arched window openings now face a courtyard, standing in the place of the original building, commemorating without renovating the destroyed structure. an open-air veranda is placed between the perforated metal facade and the enclosed interior.

the sheets of paper which were scrawled upon during the brainstorming process became a 300 square meter sculpture made with 190 sheets of corten steel, reading as the page of a book. in collaboration with piacenza-based artist giorgio milani, the lettering is selected from 22 different alphabets in upper and lower case. following 'footfalls echo in the memory', the selection of diverse era fonts harmonize aesthetically and culturally into a graphic image. at night, illumination emanates through the patterned collections of voids.



architect: 3ndy studio - marco mazzetto, alessandro lazzari, massimiliano martignon architects
year of completion: 2011
address: via veneto 5d, 30030 vigonovo venice, italy
client: cosmo immobiliare snc
gross floor area: 300 m2
façade artists: 3ndy studio, giorgio milani, philippe daverio
photos: fernando guerra, lisbon



from  designboom


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY