*스키 리조트 리노베이션 프로젝트 [ h2o Architects ] Menuires Ski Resort Apartment


지금의 우리 소형 아파트에 적용해 보면 어떨까 하는 리노베이션 프로젝트 입니다.

1965년도에 지어진 프랑스 레므뉘레 스키 리조트 주거유닛 리노베이션은

기존 구조와 레이아웃을 최대한 유지하며 리빙스페이스를 확장합니다.

이렇게 확장된 리빙스페이스는 개별적인 2개의 공간으로도 분리하여 활용 가능 합니다.


reviewed by SJ



h2o Architects have designed the interior of an apartment in the ski resort town of Menuires, France

Our design team was invited to rethink a ski resort apartment in Menuires, France. Located at the far end of a building built in 1965, it has triple orientation that was not valued by the previous layout which was too segmented. The request was to realize the impossible : increase the living space without touching the structure, create 2 bathrooms instead of the one existing, preserve the number of beds, 8 beds in 55m2, all while maintaining separate circultaions for each.





from  contemporist


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY