*자연이 투영된 클럽하우스 [ one plus partnership ] chongqing mountain + city sales office


중국 난산에 위치한 클럽하우스 내부에 비틀어진 공간은 활동적인 에너지를 발산합니다.

내부를 구성하는 벽, 바닥 그리고 천장은 난산지역의 자연지형-높 낮이가 다양한 계곡과 산세-을

모티브로 현대적인 모던함과 미니멀함으로 재구성합니다.지오그래픽 폼-

편심된 삼각형태의 메스들은 실질적으로 내부공간을 구획하는 벽인 동시에

난산의 암석들을 은유적으로 표현합니다. -거친 듯 하지만 잘 깍여진 돌산의

형태를 보고 있는 듯 합니다.- 여기 천장에 매달린 LED 조명은 구름 속에서 내리는

비를 형상화 하여 또하나의 자연을 표현합니다. 그리고 바위를 닮아 있는 골드샴페인 컬러의

인포데스크도 인상적입니다.-

공간에 도입된 자연은 때로는 은유적으로 때로는 집적적으로 공간을 표현합니다.


reviewed by SJ


'chongqing mountain + city sales office' in chongqing, china designed by ajax law ling kit and virginia lung of hong kong-based practice one plus partnership. following the valley and mountain landscape of the surrounding nanshan district, the interior of the clubhouse creates a parallel geological and craggy setting. slanted and triangulated masses form the walls, producing a small-scale mountainscape inside. a triangulated marble floor pattern continues the theme generating an appearance of uneven terrain underfoot. evoking the imagery of soft rain, LED lighting stands are suspended from the ceiling.

furniture is minimally integrated into the arrangement as rock-shaped elements. a gold champagne-hued reception desk and chairs appear to be strewn and placed by natural geologic processes. a cavernous stairway connects the two levels, illuminated with a linear way-finding light which has been recessed into the solid wall.



location: chongqing, china
design firm: one plus partnership limited
designers involved: ajax law ling kit, virginia lung
type: sales office
area: 1600 sq. meters
material: roller blind, carpet, fabric, mirror, glass, marble, corian stone, paint, plastic laminate,
outdoor timber decking, stainless steel, wallpaper
photographer: ajax law ling kit, virginia lung


from  designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY