*은신처 하우스 [ bedaux de brouwer architecten ] villa rotonda

은신처를 만들다.
네덜란드 어느 숲속 그리고 가려진 그곳에 위치한 싱글 프라빗 주거는
자연과 호흡하는 은둔형 주거형태를 보여준다.
외부로 부터의 도출을 최대한 자제하면서 내부의 중정과 자연으로 열린
거실공간을 이용하여 독립적인 아웃도어 스페이스를 형성하였다.
이렇게 형성된 프라빗 아웃도어 스페이스는 건축물과 파티션 사이에 형성된
연못과 묘한 긴장감을 유발시키며 색다른 공간감을 거주자에게 제공한다.
세상이 싫어서 사람을 등진다는 표현보다는
자연이 좋아서 자연에게 가슴을 연다라는 표현이 맞는 집 구조 인 것 같다.

reviewed by SJ

dutch practice bedaux de brouwer architecten has designed 'villa rotonda', a single family dwelling positioned adjacent to a heavily traveled roundabout in goirle, netherlands. addressing security and privacy for the inhabitants, the strategic arrangement of the perimeter walls creates an introspective atmosphere. a vernacular appearance and stone gable roof was maintained to reference the zoning requirements of the established residential fabric. a shallow pool surrounds the home while a void between the masonry walls allows fish to swim freely into an open air court and abut the large glass windows bordering the ground level.


gross floor area: 220m2
construction period: sept. 2009-june 2010
user name: anonymous
date of opening: june 2010
name of architect: bedaux brouwer eg architects bna
project architects: peter bedaux, thomas bedaux
other project team members: koen de witte, cees de rooij
relevant advisers: pure green projects, liempde; eegerdingk installation advice schijndel h4d consulting engineers dongen
contractor: houtepen goirle
photographer: michel kievits, peter bedaux



outward views from the interior consist of a palette of gray brick and green leafy vegetation mirrored within the reflective water. the solid walls enable natural light to filter inward providing a soft ambient illumination.the closed front elevation is contrasted along the rear of the structure, surfaced with glass windows to provide views of the expansive private garden. rooms are configured to overlook the grounds producing a feeling of isolation within the densely developed neighborhood.




from  designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY