*피츠버그 대학 연구소 리뉴얼 프로젝트 [ EDGE Studio ] Mascaro Center for Sustainable Innovation

피츠버그 대학의 새로운 연구시설 확충을 위해
진행된 리뉴얼 프로젝트 입니다.
1960년대에 모던하게 지어진 베네덤홀을 북측 도로변으로 확장하여
나노기술연구실, 생체공학실, 재료연구실등의 연구실로 확장하였다.
여기에 기존 공간의 확장 뿐만 아니라 내부 기계설비, 배관, 전기 등의
엔진니어링 부분까지 현대적인 설비로 리뉴얼하여
연구실에서 필요한 환경을 제공하도록 하였다.

그리고 도로변에서 필로티구조로 디자인된 증축메스는
공중으로 공간을 띠워 하부를 비워줌으로써
비워진 가로환경에 그늘과 휴식공간을 제공한다.
이것은 기존외부 환경을 홰손하지 않고
존중하며 배려하는 건축가의 기능적인 조닝의 결과이다.

reviewed by SJ


The University of Pittsburgh decided to expand and renovate Benedum Hall, the 1960′s home for the Swanson School of Engineering on Pitt’s main campus in Oakland. The original limestone clad modernist tower and disconnected auditorium buildings had become obsolete, as the school’s focus shifted to the 21st century disciplines of nanotechnology, bioengineering, and materials research. As a result, EDGE Studio has designed a more flexible facility that is advantageous to inter-departmental cooperation, and helps attract the best and brightest research faculty and students from around the world.


Architect: EDGE Studio
Location: , Pennsylvania
Project Team: Gary Carlough AIA, Jeff King AIA, Mick McNutt AIA, Stephen Mrdjenovich, Doug Parris AIA, A.J. Montero AIA, Kathy Kelly AIA
Project Area: 22,000sqf
Project Year: 2010
Photographs: Ed Massery



The project has two segments: a 22,000 square foot addition to house the Mascaro Center for Sustainable Innovation, and a full renovation in phases of the existing buildings, including full upgrades to all mechanical, electrical, plumbing, and life safety systems.

The project started with an extensive master planning and programming phase, with the often conflicting needs and desires of over 70 research faculty and administrators. Both the addition and renovations were completed while the building remained fully occupied and functional, making the planning, move management, and construction management a significant challenge.


The addition, housing the Mascaro Center for Sustainable Innovation, forms a raised link on the site’s north side between the original tower and auditorium. A poured-in-place concrete structure carefully threads its way through the existing basement and subbasement lab spaces below, expressed by the large sloped piers supporting the building over O’Hara Street.

The metal panel and curtain-wall-clad addition contains computer labs, conference spaces, and administrative spaces, which acts as a laboratory for cross disciplinary research into sustainable building and product design. It also contains a new four story open stair hall, linking the three buildings of the assembly, forming a new entry down to the original building’s basement which has been opened up to house a new Teaching / Learning Center.


The project achieved LEED Gold Certification. However, the most important sustainable characteristic is the work that goes on inside, researching into water use, energy use, building construction systems, and collaborations with sustainable technology industries.




from  archdaily

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY