*레드 오피스 [ Taranta Creations ] Red Town Office

반응형



두개로 나누어진 공간은 크게
윗층의 사무공간과
아래층의 커뮤니티 공간으로 구성된다.
두개의 공간을 수직적으로 연결하는
붉은 색의 워터드롭은 특이한 형태만큼이나
강렬한 색감으로 두개의 영역을
완전히 분리시킨다.

두개의 공간의 연결고리를
분리하는 강렬한 색톤의 사용은
독창적인 아이디어의 장소와
사무적인 장소로 분리하여 효율적인
공간활용을 위한 디자인코드로 보인다.

저층부의 커뮤니티 공간은 자유로운 생각에
대한 무한공유를 위하여 걷거나 스케치를 하거나
미팅하고 모델링 작업도 하고 작업하는 등
여러가지 행동을 통한 자연스러운 생각의
전환 및 쉼의 공간을 보여준다.

상층부는  별도 부스로 계획된 4개의 보이드
데크를 활용한 데스크로 각각 프라빗한
작업활동을 보장한다.

reviewed by SJ

The Shanghai office of Chinese architecture studio Taranta Creations features a staircase within a labia-like orifice and a floor that doubles as a desk.


Upstairs, the entire floor plane is used as a work surface, with seating contained inside four large voids.



Taranta Creations designed the space, called Red Town Office, for its own staff.



The staircase joining the two levels is painted red on the inside and silver on the outside.



Red Town Office

The design of Taranta Creations his own office space is a reflection of the ongoing creative process within the studio.



The upper floor is constructed as one continuous desk in which four sitting areas are cut out.



This large ‘work floor’ invites the designers to use the space for walking, sketching, meeting, modelling, thinking, drafting, sitting and relaxing.



This kind of informal interpretation of office space encourages cross-pollination between the different projects and disciplines.



The upper floor is connected to the lower floor by a ‘water drop’ in which the staircase is placed.



Design team: Enrico Taranta, Giorgio Radojkovic, Juriaan Calis.
Location: Red Town Sculpture Park, Shanghai, China.
Project year: 2010




from  dezeen


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY