*숲속의 리트리트 스페이스 [ Estudio Diagonal ] 3x3 Retreat

반응형

Estudio Diagonal-3x3 Retreat

여가와 휴식을 즐기기 위한 나만의 3X3 스페이스.

봄과 여름 그리고 가을 겨울을 즐기는 공간입니다. 칠레남부 열대우림 속에 위치한 작은 오두막은 나무로 제작된 소규모 거주공간입니다. 3개의 공간으로 구성되어 있습니다. 출입구와 외부공간을 즐길 수 있는 전면 데크공간과 1층의 거실, 주방 및 다양한 거주생활을 보장하는 리빙공간 그리고 숙면을 취할 수 있는 작은 침실이 복층형태로 2층에 자리합니다.

외부에 드러난 모습은 검은색으로 채색하여, 자연 속으로 은폐하는 디자인 어휘를 적용하고 있습니다.


The tension between radical geometry and forest organic shapes shows the first architectural picture when you see this retreat. Highlights house and landscape enhancing natural beauty.

Request: comfortable rest place providing disconnection with work. For everyday use, but not intensive. Try to not disturb the natural surroundings conversely enhancing them.

The place: it rises in a rainforest near La Unión city, south of Chile. After a long deciding walk it was selected the place near a risk on the short of Radimadi river, privileging the view, sunlight, and stream noises. This little, free of trees, the place was a perfect choice.

Program: Show on three acts. Start on the terrace with the same footprint as the refuge. It gives the sense of the space between the outside and inside. Is the place where people meet and have a barbecue.

The journey continues on the first floor or the “day floor” which serves as the kitchen, dining room, and living room. Here people spend the rainy winter days observing across the double-height front window while taking a coffee around the woodstove.

반응형

 

from archdaily

 

 

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY