*열대지역 로컬 건축 Taliesyn designs open-air living spaces for Ksaraah house in Bangalore

250x250
반응형

지역기후와 자연환경을 고려한 하우스가 완성됩니다.

덥고 습한 열대기후 속에 건축은 직사광선을 피할 수 있는 차양 및 공간과 자연환기를 통해 내부 온도를 조절하는 열린 공간을 계획합니다. 콘크리트를 구조 바탕으로 우드재질의 마감재가 편안한 거주공간을 만들어 냅니다. 수평요소인 바닥 및 지붕과 수직요소인 기둥은 단순하면서도 직설적으로 구조화 되어, 미니멀 건축의 모습을 그립니다.

There are very few walls in this house in rural Bangalore, designed by architecture and design studio Taliesyn, so that residents can enjoy the tropical landscape surroundings.

Named Ksaraah, the house is a family weekend home for one of the studio's principal architects, Shalini Chandrashekar.

Located on a site where Chandrashekar had already been practising organic farming, the 487-square-metre house was designed around a desire to create a connection with nature.

Living spaces are either fully open, or able to be opened up with the use of sliding and folding shutters. Some rooms are also elevated to take full advantage of the impressive views.

"Forethought as a sanctum of rejuvenation away from the urban bustle, Ksaraah offers the chance to unwind in the lap of nature," said Chandrashekar and fellow Taliesyn principal GS Mahaboob Basha.

"The unbounded spatial configuration is consciously kept devoid of unwanted wall envelopes," they said, "for experiencing the natural elements like the refreshing monsoons, the warmth of the morning sunlight, birds chirping and the aroma of the flora sprinkled all over the site."

반응형

 

from dezeen

그리드형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY