Monolithic brick volumes hide courtyard in Esrawe Studio's Casa Sierra Fría

반응형

Hector Esrawe's design studio has completed its first residence – a red-brick house in Mexico City that encloses a lush courtyard at its centre.

Esrawe Studio designed Casa Sierra Fría for a family of four who wanted a house with plenty of privacy.

It comprises two parallel volumes that are joined by a hallway to make a U-shape around the patio. The courtyard has a sunken, paved stone floor flanked by beds of greenery.

Slim, red bricks cover the outer walls and floors of the house to form continuity. There are also almost no windows on the exterior to add to the obtuse look.

Creative direction: Héctor Esrawe

Architectural concept: Esrawe Studio

Architecture, interior design and furnishing: Esrawe Studio

Project leader: Angel Campos

Design team: Javier Garcia Rivera, Alessandro Sperdutti, Juan Pablo Uribe, Eduardo González, Daniela Pulido, Daniel Torres, Enrique Tovar, Luis Escobar, Abraham Carrillo.

Structure: CARUNTI

Engineering/installations: COR Ingeniería

Lighting: LUA Luz en Arquitectura

Landscaping: Entorno Taller de Paisaje

Construction: Leydam Consultores SC


"The main intention is expressed by a brick of long proportions, we aim to have a monolithic and introspective expression of the house, which contains the garden as the core that connects the social and private areas," Esrawe told Dezeen.

Glazed walls wrap the courtyard on the ground floor to offer views to the greenery and bring in daylight. These windows are only revealed as one enters the residence.

"The multiple volumes shaping it become the skin containing and framing the privacy," said the studio.

"It is not until you enter the house that a continuously-flowing space is revealed, surrounding the garden, as the heart of the design, the element bringing it all together," it added.

Measuring 576 square metres, Casa Sierra Fría is the first residence by Esrawe Studio, which industrial designer Esrawe founded in 2003.


from archdaily

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY