*계단을 통해 층의 구분을 분명히 한 아파트 개조-[ Jac Studios ] renovation of the Sturlasgade apartment

아파트를 개조하면서 더 밝고 개방된 인테리어로 변경하였다. 오픈 플랜 주방과 거실, 식당을 갖춘 이 아파트는 별도의 영역을 표시하는 가구와 계단이 설치되었는데, 계단의 낮은 층 뒤 벽을 따라 선반을 형성하고 라운지를 정의하는 벽난로의 난로를 구성하였다.

Smoked oak and terrazzo steps feature in renovated Copenhagen apartment

A smoked-oak staircase suspended from steel poles joins a flight of tapered terrazzo steps in this Copenhagen apartment, which has been overhauled by local practice Jac Studios.

Jac Studios' renovation of the Sturlasgade apartment in the Islands Brygge area on the city's harbourfront aimed to create a brighter and more open interior.

With this in mind, the team stripped out existing walls and chose pale-toned finishes, including off-white terrazzo flooring and white-painted walls.


The apartment now features an open-plan kitchen, living and dining room. Rather than partitioning these areas, the architects designed furniture and the staircase to mark the separate zones.

The lower levels of the staircase extend along the rear wall to form the shelving and the hearth of the fireplace that define the lounge.

"A series of plateaus create a multi-faceted installation in which surfaces extend to form a staircase, fireplace, and seating," the studio explained.

The upper steps adjoin the smoked-oak portion of the staircase, which is suspended from the floor above, and leads to the entrance and bathroom.

"The higher-level stair consisting of lightweight steel construction is suspended from the first-floor level to give the impression of levitation and offers a cleanness in form," said the studio.

Other prominent furnishings include a 4.5-metre-long darkened-oak dining table, which extends from the kitchen island and is held at its furthest end by a steel frame attached to the ceiling.


Topped by a series of pendant lights, the table provides space to prepare food, as well as work and socialise. As a contrast to its dark wood, the kitchen island it adjoins comprises a white terrazzo top and copper-clad base.


from dezeen

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY