*창고를 개조한 의류매장 리노베이션-[ MNMA s t u d i o ] EGREY

"새로운 발명이란 존재하지 않고, 모든 것은 다 과거에 있던 것이다."

상파울로에 있는 EGREY 매장 확장 프로젝트는 건축물과 도시의 직접적인 접촉을 고려하면서도 직관적으로 시작되었다. 매장 내부와 외부 환경간 주요 접점은 지속적으로 이어진 거대한 평면으로 변형된 인도블럭이었는데, 두 개의 창고를 연결한 부분은 흰색 금속 판넬을 활용하여 설계되었고, 두 창고를 연결하면서 자연광이 들어오는 반투명 창을 통해 빛 자체가 자유롭게 변화하면서 시간의 흐름을 느낄 수 있게 했다.

 

"Nothing is invented; there is a past to everything."

The expansion project of the Egrey store in São Paulo happened intuitively, thinking first of the contact of the architectural object with its immediate urban context.The main point of contact between the interior of the store and the outside environment is its sidewalk which has been transformed into a large continuous plane.The connection between the two existing volumes that compose the store is given by the white metallic paneling as a more aseptic background that values the large transparent and translucent openings. Connecting both volumes, there is a translucent attachment that allows the entrance of natural light, thus creating an inner atmosphere with the sensation of the passage of time by the variation of the light itself. In the proposed organization we respected the imposed local scale, but we sought to re-signify the new element without disregarding its local context.We believe that when Architecture goes beyond the answer to pragmatic questions it becomes a true transformation process shared with its users.



from architizer

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY