*공장을 공동작업공간으로 리노베이션-[ Estudio Atemporal ] Guateque co-working offices,Mexico City,Mexico

멕시코 시 산업공장을 공동작업공간으로 리노베이션하면서, 콘크리트 기둥과 콘크리트 블럭 벽을 검은 색 금속 및 유리 파티션으로 짝을 지어 설계하였다. 건물 내부에는 기존 구조를 그대로 남겼고, 나무 책상과 밝은 양탄자, 녹지를 비롯한 맞춤식 가구를 보완하여 구성하였다.

Mexican architects Estudio Atemporal has paired concrete columns and cinder-block walls with black metal and glass partitions when transforming a former industrial factory in Mexico City into a co-working space. The 722-square-metre building spans an entire block in the sprawling city’s Anáhuac neighbourhood. It combines a two-storey block with a sawtooth roof and a three-storey volume with a flat roof, which local studio Estudio Atemporal used to divide the interior into two types of workspace.

Inside the co-working building, which is called Guateque, the existing structure is left exposed and complemented with custom-made furnishings, including wooden desks and bright rugs, and lots of greenery. The lower volume functions as an open workshop-style space with natural light flooding in through high clerestory windows. The concrete columns and slanted beams of the existing structure form frames around different areas in the space.


A mezzanine floor is slotted in at the highest point to create a more secluded area for reading. Desks lined up underneath offer a more intimate workspace. Ping-pong tables with bright yellow boards for nets occupy the main open area for workers to play. Offices on either side are separated by tall glass walls, with black aluminium frames inserted into the jagged roof line.

The second volume – the three-storey-high block – is accessed by a wooden staircase that leads into a communal kitchen and dining room. Workspaces are placed on the first floor, where folding glass doors open onto a decked patio in the eastern corner. The outdoor breakout space is furnished with wooden benches and tables, and covered by a pergola with planting growing up. Administration space are placed on the top level, with limited access to maintain privacy.


from retaildesignblog

댓글(0)

Designed by JB FACTORY