*노르웨이 숲속의 공용화장실 [ Fortunen ] toilet block with views of a Norwegian waterfall

Visitors to Norway's Skjervsfossen waterfall can watch the Storelvi river rush by through a glazed floor panel in the restrooms of this service building, which is clad in local stone to accentuate its connection with the surrounding landscape.


Bergen-based architecture studio Fortunen designed the small service building containing two restrooms and a technical room at the site of the waterfall in Norway's Granvin region.


The building is positioned next to a car park on the bank of the river, just downstream from where the waterfall plummets through a narrow channel from the semi-agricultural plateau above.


Skjervsfossen is situated on one of Norway's popular Scenic Routes, which have attracted significant architectural commissions including a mining museum on stilts by Peter Zumthor, and Reiulf Ramstad's visitor centre and path network that zigzags across a rugged mountain landscape.


The Norwegian Public Roads Administration and National Tourist Routes in Norway tasked Fortunen with creating a subtle intervention that complements its rugged riverside site and makes the most of views towards the adjacent cliffs and valley.



from dezeen

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY