*내후성강판을 이용한 런던주택-[ Piercy&Company ] Kew House

반응형

내후성 강판을 이용, 리모델링한 런던 남서부 주택은 기존 공간구성으로 부터 확장된 장면을 연출한다. 새로운 재료의 사용은 기존 장소의 연속성을 현재까지 연계하는 장치적 역활과 내외부를 필터링하는 막 역활을 동시에 수행한다. 담백한 외관에 사용된 스틸은 내부 공간으로 수렴되며 벽돌과 나무(자작합판)을 자연스레 조화시킨다. 


Set within the Kew Green Conservation area of south-west London, this four bedroom family house is formed of two prefabricated weathering steel volumes inserted behind a retained nineteenth century stable wall.


The layout is informal; rich with incidental spaces and unexpected light sources. A delicate glazed circulation link reveals the contrast between a rustic exterior and refined interior. Split into two wings, the simple plan makes the most of a constrained site and responds to the living patterns of the young family. 


Kew House was an experimental project, driven by the architect's and client's shared interest in a 'kit-of-parts' approach, prefabrication, and the self-build possibilities emerging from digital fabrication.



from architizer

728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY