*퀘백 눈 속의 흰집-[ delordinaire ] high house

반응형

퀘백의 눈 덮인 언덕에 위치한 ‘high house’라고 이름의 이 집은 경사진 실루엣을 하고 있는 미니멀한 주택이다. 에너지 효율적인 시스템을 갖추고 있는 이 집의 입구는 내부 계단을 통해 확보되어 있다. 고도가 있는 위치와 큰 창 덕에 먼 곳까지 바라볼 수 있는 전망도 제공한다. 콘크리트 패널과 골판지로 덮인 지붕 등은 모두 흰색으로 겨울엔 풍경에 묻혀 보이지 않고, 여름엔 가시적으로 눈에 띄이는 효과가 있다.

emerging from its snow covered hillside location in quebec, canada, the stark-white gabled structure stands as a private chalet residence designed by delordinaire. the pitched silhouette is offset by the minimalist structural support which lends in creating a protected ground floor area that can be used throughout the year.

named the ‘high house’, the architects at delordinaire have explored the limit between interior and exterior to foster an unusual, and isolated getaway where the residents can be immersed in the wintry landscape. the chalet runs on an energy efficient system and entry inside is gained via a staircase from beneath. once inside, the compact space is wrapped in wood to provide a cozy retreat protected from the elements. a combination between the elevated positioning and large windows offer an uninterrupted view of the distant mont saint anne- especially from the lounge area.

the clean, sharp lines and archetypal volume allows the building to cut a clear form against its context. the minimal and all-white materials used, including concrete panel cladding and the roof topped with corrugated steel allows the chalet to almost disappear during the winter, meanwhile stand out on a summer’s day.



from designboom


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY