*밀라노 주택 리노베이션-Milan home renovation hides stairwell and floor-to-ceiling cupboards

밀라노의 한 주택은 리노베이션을 하면서 벽에 새롭게 벽장들을 추가하고, 중앙 계단을 완전히 변경하였다.

1층에는 거실, 주방, 식당을 구성하고 그 아래 지하실도 두었다. 2층에는 침실 2개와 욕실을 구성했다. 부엌과 식당공간은 2개 벽에 컵보드 형태의 문을 가득 채웠고 그 외 벽들은 숨겨야 할 시설물을 두거나 필수 저장 공간으로서의 벽장을 만들었다.

Italian design studio AIM has renovated a home in Milan to add storage in the walls and a disguised central staircase.
Arranged over three levels, the Out of the Blue renovation centres around a concealed stairwell, which occupies a considerable proportion of the house.


On the ground floor of the house is the living, dining and kitchen areas, with a basement level found on the floor below. Two bedrooms and a bathroom are located on the second floor.
At only 150 metres squared, the house employs interior elements that are able to serve several functions.
Central to this is the kitchen island, which is designed to work as an adaptable centrepiece on the house's main level.
"The nerve-centre is a monolith of Deep Titanium Corian, which accommodates the induction hob, designed to create continuity throughout the kitchen and living area," said AIM.
"An iconic and versatile element, it can be used as a worktop in the preparation stages, then transformed into a dining table for lunches and intimate dinners."

Also in the kitchen and dining areas of the house are two feature walls covered in cupboard doors. The walls have been created to provide essential storage space for the house while also hiding away utilities such as radiators.

"The entire fitted furniture was designed to belong to the architecture with the function of optimising the spaces and creating storage both in the living area and the large accessorised walls in the entrance," explained AIM.
Many of the storage walls are painted in deep grey, a colour that recurs throughout the interior. Brass fittings and finishings complement the cool palette.





from dezeen

이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 이탈리아
도움말 Daum 지도

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY