*코펜하겐의 바다 향 가득한 유치원-[ Christensen & Co. architects ] NOKKEN Kindergarten

반응형

오늘 소개하는 유치원 및 탁아시설은 코펜하겐 브뤼게 섬 끝자락에 위치한 해안가에 있는데  작은 보트선박시설이나 작은 규모의 주택과 같은 그 주변에 현존하는 건물들과의 조화를 이룰 수 있도록 설계되었다. 덴마크의 수도 내에 있긴 해도 아이들의 삶은 바다의 신선한 공기와 갈매기 소리로 가득한 일상생활을 누리고 있다.

Nokken은 총 124명의 아이들이 살고 있는데, 3개의 탁아그룹과 4개의 유치그룹이 있으며, 이 곳에는 훌륭한 실내 분위가와 더불어 안전한 재질로 만들어져 있다.

The new Kindergarten and nursery is placed by the sea, on the tip of Islands Brygge in Copenhagen and the architecture is designed in accordance with the surrounding existing buildings, an area characterised by small boathouses and small dwellings. While still in the capital of Denmark, the children will have a daily life filled with fresh sea air and the sound of seagulls. 

Nokken houses 124 children (3 nursery groups and 4 pre-school groups), has a good indoor climate and sustainable materials.


 

Architects: Christensen & Co. architects
Location: Copenhagen, Denmark
Project Year: 2014
Photographs: Bo Bolther, Adam Mørk, Christensen & Co. Architects
Manufacturers: Demo, EVERS, Elverdal, Hotri, Lino Armstrong, Rockfon, Sweedoor, Velfac, Velux

A jewelled box

Inside the kindergarten and nursery a multitude of colours, intricate patterns and different surfaces great the children. Decorated with colours, patterned wallpaper and tiles. This gives the impression of a large jewellery box, and creates a colourful interior as well as a fun playhouse for the children. While the floor plan is intricate and labyrinthic, the various colours make it easy to navigate around the building.

Playgrounds

The nursery has two playgrounds. The older children have a rugged playground facing the sea, with swings, slides and climbing frames. They have the fresh sea air and views to the water. They can follow the boats, kayaks and birds, habituating with live on the sea outside the nursery.

An inner playground for the smaller children, sheltered by the walls of building itself, it provides a perfect outdoor tranquil playground. This playground also works as an outdoor canteen and communal area for all the children on sunny days. Throughout the building there are view to this inner courtyard and playground.


728x90
반응형

댓글(0)

Designed by JB FACTORY