*인더스트리얼 디자인, 상업공간에 입혀지다 [ techné ] souvlaki restaurant


인더스트리얼 디자인. 노출된 구조는 공간을 이야기 합니다. 재료 본연의 물성에 집중합니다. 오너먼트가 아닌 기능과 구조를 위해 오로지 적용됩니다.

the interior of each jimmy grants restaurants tells a fictional story which influences its design and fit-out. located in ringwood – a suburb of melbourne – the architecture firm in charge techné has translated the fictional character jimmy grant’s migration story into a vibrant souvlaki restaurant referencing a back shed with a contemporary twist.

the result sees an eclectic approach with the blend of industrial detailing. the venue embodies a shed-like structural feel, and technē capitalizes on this by incorporating exposed wooden trusses across the ceilings, which is visible from the street through the higher-level glazing.




‘we placed subtle, rustic furnishes throughout the space to evoke the feeling of a back shed, including suitcases, trays of bottles, tools, watering cans and an old accordion’ explains technē director nick travers. ‘every chapter of jimmy’s story has a certain panache, so it was important that we collaborated with the client to tell the story, while still making the space stylish, and comfortable and inspired.’


additionally, fiberglass embedded poly-carbonate lines sections of walls and roof, creating a contemporary contrast and feel. at night, the restaurant is illuminated from within by the light diffusing through the transparent panels and producing a warm glow.











from designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY