*오랜 건물을 리노베이션하여 탄생한 캐나다 초등학교-[ Taktik Design ] Sainte-Anne Academy, Montreal, Canada

반응형


3천6백 평방미터에 달하는 1896년에 지어진 오랜 건물이 Taktik Design 스튜디오에 의해 룸 레이아웃이나 가구, 다양한 소통방식을 통해 Sainte-Anne 아카데미 초등학교로 탈바꿈되었다.

스튜디오는 최신의 티칭 관련 표준들에 부합하는 효과적인 환경을 만들어낼 수 있도록 '백지위임장'을 받았다. 공간은 깨끗한 시야각을 창조하고, 학교 중심부까지 더 많은 채광이 가능하도록 기능 간 유기적인 커넥션을 도모할 수 있도록 열린 공간으로 구성하였다. 온실이나 극장과 같은 주제가 분명한 공간을 만들기 위해서 교육적 프로그램 전반이나 자신의 설계 과정에 선생님들의 적극적인 의견을 수렴하여 진행하였다.

In a 36.000 square meters heritage building built in 1896, studio Taktik Design took the challenge to redesign room layouts, furniture and communications of the Sainte-Anne Academy elementary school. 

After the initial solutions proposed, the Canadian studio was given carte blanche to create an efficient environment that accommodates the latest teaching standards. The spaces were opened up to create clear sight lines and relevant connections between functions while allowing more light into the heart of the school.  Incorporating thematic rooms –like a greenhouse and a theatre– the design supports the teachers in their work and the educational program overall.



 


Sainte-Anne Academy, Montreal, Canada
Program: interior design and renovation of an elementary school
Architect: Taktik Design
Completion: 2015

Seven hundred sheets of plywood were modelled to meet the school’s specific needs for materials that were cost-effective, solid and easy to clean. This option proved less costly and more suitable than the furniture available on the market. Every aspect of the furniture was carefully considered to strengthen the project concept. Storage units in classrooms and coatrooms were tailored for the size of the students, allowing for easy access.

Special signage and a colour chart were developed to express the brand image, promoting a sense of belonging among students and facilitate orientation, even for the elementary school’s youngest students. A single colour is assigned per group and is clearly visible from the hallways. Meanwhile, the school logo was redesigned, indicating the students’ grade cycles and classroom floors.

The monochrome theme in the classrooms prevents visual overstimulation and allows the space to be brought to life by the children themselves. Icons representing the institution’s values are posted on the walls and included on signage, contributing to the character of each learning space. The same shapes are used throughout, though varying in scale, to ensure consistency and strengthen the visual identity of the spaces.








from domusweb


728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 캐나다
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY