*벽돌 디자인 파빌리온 [ Estudio Botteri-Connell ] Experimental Brick Pavilion

반응형


In front of the opportunity about experimentation in a domestic work of a small scale, it's developed a series of essays that constitute the frame theorical-practical of project, manipulating a traditional element of our constructive culture in search new meanings and possibilities.




    •    Architects: Estudio Botteri-Connell
    •    Location: City Bell, Buenos Aires Province, Argentina
    •    Architect in Charge: Sofía Botteri Cappa, Patricio Connell
    •    Area: 120.0 sqm
    •    Project Year: 2016
    •    Photographs: Gustavo Sosa Pinilla, Agustín Ichuribehere
    •    General Coordinator: Arq. Rosalía Vicente
    •    Structural Calculations: Ing. Rosana Del Panno e Ing. Juan José Turdo
    •    Senior Architect: María Eugenia Rodríguez Daneri
    •    Collaborators: Agustín Ichuribehere, Maximiliano Morzilli
    •    Blacksmiths: Daniel Carbone, Víctor Sepúlveda
    •    Builders: Horacio Alarcón, Diego Cappell, Diego Ferreyra, Alfredo Martínez, Carlos Molina, Claudio Monti, Mario Paniagua, Gustavo Scholz y Oscar Vega

The order is about the construction of four weekend’s bedroom, materialized through horizontal and vertical planes of reinforced concrete that determine his bearing structure and spatial. The exterior enclosure of pavilion it is constituted for self-supporting brick panels of dry construction.

The constructive system start with the basic unit (common brick) disposed in repetitive way, alternating full and empty inside of a steel frame. As of positioning of "panderete" 55 whole bricks and 22 half supported each other without mortar, creates a panel of weft half-open that works as filter of light and protection of intimacy of the habitants.

The rhythm generated for the alternation of the pieces and the silences between them produced a marked uniformity of the enclosure, nuanced for the step forward of some singular parts in the composition: the panels that conform the south facade count with the possibility to scroll allowing linkage of the bedrooms with the outside.  The dynamism acquired with the creation of movable panels of brick, submit the material to an unusual behavior, heightening the effect of latent instability to create a new context inside the set to experience capacities that have not been explore.



























from archdaily


이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by CMSFactory.NET