*워터루 트레이닝 센터 [ Architecture Microclimat ] La Taule Training center, Waterloo, Canada

반응형


The new sports centre, La Taule, designed by the architectural firm Microclimat, embodies the vision of a former Olympic athlete and participates in the revitalization of Waterloo, in the Eastern Townships.

In order to create a sports centre that invites people to excel, Microclimat imagined a large open space on two levels that allows all the services and facilities for body-builders, gymnasts and fitness enthusiasts to be united under one roof. The combination of red cedar, cherry wood and steel helps create a warm and inviting space that lends itself to the members’ sense of belonging.

Every element of the project was conceived for those who use the centre: from the mezzanine’s structure that supports the horizontal bars, to the wide stairway that can also be used for training, and the roof where the gymnasts’ rings are attached, allowing athletes to hang 7,5 meters in the air.

The compact form of the new building reduces the size of the foundations and of the outside walls, freeing up a large part of the property and creating an outdoor training zone. In summer, large sliding glass doors can link the indoor and outdoor activities.













from domusweb



728x90
반응형
이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
아메리카 | 캐나다
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY