*멕시코 호숫가 주택-[ CC Arquitectos ] Casa El Mirador in Valle de Bravo, Mexico


오늘 소개할 El Mirador을 한마디로 표현하자면, 유혹적인 휴식공간 그리고 집주위를 둘러싼 경의로움 -이라고 할 수 있겠다. 멕시코의 사유지역 한 가운데 넓직한 호수가를 내려다보고 이 집은 한 사람을 위한 주택인데, 그 지역 고유의 재료들로 만들어진 곳이다.

강철과 목재를 이용하여 구성된 이 집은 넓은 거실을 두고 있는데 테라스와 정원쪽으로 놓인 거대한 유리벽을 그 특성으로 한다. 저녁에 파티오에 앉아 호수와 지는 오후를 즐길 수 있도록 완벽한 기회를 제공하고 있는 El Mirador는 온전히 모던하면서도 시간 경계를 넘어 정다운 고독을 제공하는 곳이기도 하다.

If buildings have their own language, then El Mirador’s is one inviting relaxation and respecting surroundings. Built in 2013 by Manuel Cervantes Cespedes and CC Arquitectos, this single person dwelling is crafted from local materials both on the hillside as well as into the hillside which swoops down towards the magnificent lake in the midst of the private property of “El Eterno,” in Valle de Bravo, Mexico.




The residence has been meticulously deliberated and executed with reverence to its lakeside location and its owner’s personality. Upon approach, a stone embankment descends towards the structure on the roof of the pavilion. Built out of recycled railroad ties, this is then separated into two compartments: the first a horse stable complete with a water trough connected to a pool while the second is a garage that discreetly separates cars from horses behind a wooden wall.

The hub of the steel and wood beam-structured pavilion is a spacious living room, featuring a window wall that opens to the inviting terrace and grounds, landscaped by Entorno, Taller de Paisage. This feature enthusiastically embraces indoor/outdoor entertaining by eliminating demarcations as well as by the universality of appointed materials, such as the terrace’s slate and stone floors which continue inside, crawling up the facing fireplace walls. Mirroring the tree trunks of the surrounding forest, the fourth wall is wood clad while the ceiling features thick wood beams. An abundance of natural colors and materials, such as the tufted brown leather sofa, knotted carpet, and twin, extra-deep and white couches, selected by collaborators Habitación 116, continue the serenity theme even further.

The wood kitchen, on one side of the layout, boasts an impressive shelving composition and a hefty slate center island—perfect for friendly cooking parties. Meanwhile, across the other side of the pavilion, the master bedroom is an embracing, wood-sheathed nook that looks out over the forest panorama and boasts an attached master bath, encased in dark gray slate.

Offering the perfect opportunity for guests to take an afternoon dip in the lake and then enjoy a languid dinner on the patio, El Mirador is truly a modern, yet timeless, domicile built for entertaining while also providing friendly solitude. It will undoubtedly weather beautifully and as the years pass the qualities that made it wonderful to begin with will certainly only be enriched.



















from yatzer

댓글(0)

Designed by JB FACTORY