*폴란드 바르샤바 공원에 위치한 벤츠 파빌리온 WWAA installs liftable facade to mercedes-benz pavilion in warsaw


벤츠를 위한 임시 파빌리온 디자인, 폴란드 디자인 스튜디오 WWAA 작업. 바르샤바 공원에 위치, 미팅의 장소, 쇼룸, 카페와 다양한 이벤트를 위한 장소로 제공.

유연한 공간구현과 막힘없는 연속된 공간 생성을 위한 공간; 건축의 연속은 연접된 다수의 박스를 통해 완성. 한시적 운영을 위한 가설구조물은 인더스트리얼 분위기와 현대적인 공간감을 동시에 전달하며 이곳을 찾는 방문객들의 소셜활동을 보장.

the temporary pavilion for mercedes-benz last year was designed by polish architectural practice WWAA. located in a park in warsaw, the scheme was developed as a meeting point, showroom, cafe and mixed events space during the summer months.

several elements influenced the design including the poniatowski bridge, re-cycling and fittingly – cars. they combined to give the structure its industrial and contemporary aesthetic. ‘the main element that defines the architectural expression of the pavilion is a new version of its semi-transparent façade’. the light wooden structure is wrapped in metal sheets and installed with hydraulic jacks. this feature allows various panels on the facade to lift – instilling an image of the weightlessness.

inside, skylights on the roof fill the space with light and the wooden material palette is continued with the flooring and exposed internal structure. at the heart of the pavilion is the circular mirrored bar and a car exhibit are based on the south side adjacent to the terraced area.




design: 2015
size: 356m2 (main pavilion),
23m2 (service space)
client: mercedes-benz polska
location: al. 3 maja z ulicą kruczkowskiego, warsaw
design team: marcin mostafa, natalia paszkowska, agnieszka dąbek









from  designboom

이 글을 공유하기

댓글(0)

Designed by JB FACTORY