*웨어하우스 리노베이션 [ Vatn and Groma Studio ] Storyline Studios

인더스트리얼 스페이스가 새롭게 재구성됩니다. 1935년에 건축된 웨어하우스를 개조, Storyline Studios를 위한 오피스 환경으로 탈바꿈합니다. 기존 구조를 토대로 몇가지 레이아웃을 추가, 변경합니다. 오픈플랜을 바탕으로 투명한 폴리카보네이트 파티션은 각 파트별 섹션을 구성; 워크샵과 영화 및 광학실험을 할 수 있는 섹션으로 디자인합니다. 부가적인 장치가 배제된 순수한 기능공간은 웨어하우스가 가진 장소성을 연속시키는 동시에 현대적 모던함이 살아 있는 공간적 특징을 완성합니다.

Oslo offices Studio Vatn and Groma have transformed an industrial storage unit into a studio for a Norwegian film company, divided into different departments by translucent screens.

Photography is by Einar Aslaksen.



Located in the centre of Oslo, the property features five-metre-high walls that were once tightly packed with shelving units.

The building now provides a base for the camera department of Storyline Studios, a production house that – prior to the move – had been in the same location since 1935.

Working in partnership, Studio Vatn and Groma chose to make few changes to the building's existing structure and layout.

They simply divided the space into two sections using translucent polycarbonate plastic screens. One half is a checkout and storage area for cameras and other equipment, while the other half accommodates workshops, a cinema and an optic lab.

"We aimed to organise the large open space by dividing the space in half – the division itself acting both as a technical screen and a security wall," architect Espen Vatn told Dezeen. "This maintains the potential of the large room for flexible use and gives an efficient and safe area for the daily work."

"The idea for the camera department was to reverse the role of who is in front of and behind the camera by creating a stage for the camera crews to work in," he added.

A muted colour palette was chosen to create a bright space for the workers, as well as to avoid disturbing the calibration of the cameras.

But some splashes of bright colours were added. In some places there are diffused behind frosted PVC panels, while elsewhere they are painted onto the ceilings of different work areas.

"The bright colours are used to to mark different zones, while also playing with the theatrics of the space – very much like one would on a stage set," said Vatn.

The team also updated the building's ventilation and electrical systems, and anchored a steel rig for cameras and equipment onto the concrete I-beams.

The open-plan nature of warehouses make them a suitable choice for film studios. Other recent examples include an industrial building in New York converted into a loft-style space for film production and photo shoots.




from dezeen



이 장소를 Daum지도에서 확인해보세요.
유럽 | 노르웨이
도움말 Daum 지도

댓글(0)

Designed by JB FACTORY